2013. március 17., vasárnap

Fegyencedzés 8. hét (2013. március 11-17)



Fegyencedzés Bumbull naplója
Nyolcadik hét (2013. március 11-17.)

2013. március 12. Kedd

Gyakorlatok:

Fekvőtámasz előredőlve                                              3*35 db
Bicskaguggolás                                                            3*35 db
Vízszintes húzás (egyenes lábbal)                                 3*10 db
Térdemelés fekvésben                                     3*10 db
Kétlábas vádli emelés talajról hajlított térdekkel:          4*55 db

A vádli folyamatosan egyre nagyobb kihívás elé állít, de mindig sikerül felül kerekedni! Jó ez a „csak” 5 db-os emelés, ez pont annyi amit az ember még 4 sorozat mellett is ki tud préselni magából! Ennek ellenére nem szeretném bagatellizálni kemény gyakorlat!

Vízszintes húzás: Igen-igen jól látod kedves olvasóm sikerült megjavítanom az „eszközt” így mint svájci visszatértem és hogy Te atyaúristen! Úgy megcsináltam a pihenő 3*10-et, hogy csak na! Nem lesz itt gond most már azzal a 15-el sem remélem! Most mindenesetre ha nem szégyellem esküszöm meg is csináltam volna (vagy csak a szám nagy? – na majd csütörtökön meglátjuk!

Fekvő: Jobban megy de még mindig kemény ez a 35 mit ne mondjak! Az első az zsírvolt a második ok de a harmadik vége már kínlódós megint! Lehet, hogy ide is be kellene iktatni egy kis pihenő edzést? Nem tudom meg egy kicsit sokallom is most úgyhogy marad a 35!

Bicska: Ez sem egyszerű továbbra sem a végére úgy ég a csípőm, hogy majd besza-behu! Ezen is dolgozni kell hagy szokja az a csípő mert a későbbiek már nem lesznek ilyen „könnyűek”! Idő mint a tenger hova rohannánk! (Öregember ugyebár nem gyorsvonat ezt minden ismerősöm tudja :D)

Térdemelés fekvésben: Ez egy furcsa gyakorlat amit még a youtube-on is megtekintettem mert leírva nem volt teljesen egyértelmű számomra! Azt hiszem itt még szoknom kell ezt a mozgást de jó szokásomat megtartva ezt minden futónapon megcsinálom, csak az érzés kedvéért, hagy égjen a zsír. Amúgy maga a gyakorlat nem nehéz csak hát mivel meglehetősen kötött vagyok nem igazán szabályos, vagy mégis na majd Orsival leellenőriztetem.

2013. március 14. Csütörtök

Gyakorlatok:

Vízszintes húzás (egyenes lábbal)                                 10-6 db
Térdemelés fekvésben                                     3*10 db
Egyenes híd                                                                3*15 db
Varjútartás                                                                  30-30-27  mp

A vízszintes húzás sajnos a lefagyott környékből következően nem ment mert a lábam állandóam kicsúszott magam alól és a rúd is csúszott mint a fene. Tehát erről ennyit!

Térdemelés fekvésben: ment a gyakorlat de még mindig nem érzem benne az erőt mindenesetre szombaton mehet a 15 ismétlés!

Egyenes híd: ez a gyakorlat nehéz! Erőltetni kell!

Varjútartás: igen sikerül a 30 mp. A végén is ment volna de sajnos lecsúszott a lábam így csak 27 mp. Lett. Sebaj a lényeg, hogy mostantól 30 mp a cél mindig :D!

2013. március 16. Szombat

Gyakorlatok: (stílusosan most is megmértem a benti gyakorlatokat 231kcal volt az 1+2+4 gyakorlatok energia égetése :D! – fogyókúrában nem szerepeltettem!)

Fekvőtámasz előredőlve                                              3*35 db
Bicskaguggolás                                                           3*35 db
Vízszintes húzás (egyenes lábbal)                                 3*15 db
Térdemelés fekvésben                                     3*15 db
Kétlábas vádli emelés talajról hajlított térdekkel:          4*55 db

Kint a szokásos vádli és a vízszintes húzódzkodás volt a feladat!
Vádli: kemény gyakorlat az 55 ismétlés már embert próbáló, de ez a gyakorlat ilyen ismétlésszámnál már az akarat és a kitartás kérdése is. Nem mondom, hogy könnyű volt de mehet a 60.

Vízszintes húzás. Sikerült a 3*15 de mivel a „pálya” még mindig csúszós ezért be kellett hajlítanom a lábam L. Ettől még meg volt a gyakorlat de jobban örültem volna ha nem kell könnyítenem, de mindegy ez van az időjárással nem érdemes vitatkozni és csak ennyi kényelmetlenségem legyen ebből az okból kifolyólag életemben.

Fekvő: élvezetes gyakorlat égett ahol kellett, nagyon tetszik és mehet a 40.

Bicskaguggolás: továbbra is kellemetlen kis gyakorlat ég a csípő remeg a láb de jól ment. Jöhet itt is a befejező 40 ismétlés szerintem menni fog.

Térdemelés fekvésben: nos a 15 ismétlés már éreztette a hatását. A mozdulatsort is kezdem szokni már nem érzem magam olyan bénának! Azt hiszem a jövő hétre rálépek a 20 fő-, és 15 melléknapos ismétlés számra.

2013. március 17. Vasárnap

Sajnos a vasárnapi edzésem a futással együtt eltolódott mivel elkaptam egy jó kis hasmenős vírust ezért ezt vagy hétfőn vagy szerdán pótolom a terveim szerint!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése