2015. június 25., csütörtök

A nyafogás vége

Szó szerint. Ahogy látom, mindkettőnkre ösztönzőleg hatott a közös hétvége Alsópáhokon, ha más nem is, a blogos aktivitásunk az egekbe szökött egy szempillantás alatt. Persze remélem, hogy nem csak az, hanem a sportosabbik fajta aktivitás is.

Részemről a gyorsan tovahussanó első félév traumájának kiheverése zajlik. Betegség, nem-alvás és az éjszaka futni indulás okozta mélabú háromszöge okozta futásmentes életmód megváltoztatásának mikor is lenne itt az ideje, ha nem épp most, az év közepén, a nap(és házassági év)forduló körül?
Speciel az utóbbi hónapokban nem csupán nem futottam, de ismét visszatértem a nagy kajálásokhoz, annak rendje-módja szerint fel is szedve négy kilót. Így most 76-77 kg környékén kezdem újra az egészet, ismét segítségül hívva a roppant nyomasztó, de emiatt hatékony myfitnesspal alkalmazást.

Célok nélkül nincs mit feladni, vagyis kitűzöm a Nagy Terv sarokpontja(i)t:
- Szeptember 27. közös családi félmaraton Debrecenben
- November 17. a "szokásos" siófoki félmaraton, kellemes híves, esős és párás időben, hosszú hétvégés wellness programmal kombinálva (remélhetőleg)
Időtervek nincsenek. A szeptemberi "felkészülő" verseny lesz, időcél nélkül. A novemberit pedig a már egyszer megvalósított 1:55-ös álom megismétlésére kalibrálom, de néhány hét után majd meglátom, lehet, hogy csak a 2 órára lövök - az egyetlen gond csupán, hogy előbbi edzéstervben több a tempós (és emiatt élvezetesebb) futás.

Egyébként meg nem sakkozom túl az egészet fejben. Futni, futni és futni. Ez a lényege. Alkalomadtán egy-egy bicikli és persze a soha-meg-nem-valósuló erősítő edzések. Meg a kaja. Fehérje minimum 100-120 g per nap, a zsírt pedig vissza kellene szorítani, mert átlag 35-40%-a napi bevitelnek, pedig 20%-nál többet nem nagyon kellene... de hát... a szalonna, a kolbász... és legfőképp a sajtok. Sajtok nélkül szart se ér az élet/étel...

Na. Nyafogás kikapcs. Sportos üzemmód bekapcs.

2 megjegyzés:

  1. Hajrá! Még az is lehet, hogy Siófokon találkozunk, legalábbis szeretnék még egy fm-et megcsinálni az idén és biztos, hogy nem nyáron...

    VálaszTörlés
  2. Célok ok. bár Siófok nemigen játszik. Edzés terv ok futás, bringa, erősítés egyaránt. Idő cél van 2 óra körül. Ja és persze újabb háború a kilókkal cél a 9 alatti súly, szálkásodás azaz égjen a zsír (van mi égjen!).
    Ja és ps. sajtok nélkül szar az élet és kész :)!

    VálaszTörlés