2016. november 27., vasárnap

Első hónap

Az első hónap eredményei bizonyos értelemben biztató, más értelemben meg kevésbé biztató (de semmiképp sem lehangoló) képet festenek futás irányába történő visszatérésemről. A státuszriport kapcsán apró változtatást gondoltam ki, miszerint a napi ingadozásokat kiküszöbölendő, a Withings mozgóátlagát fogom használni. Ennek fényében az első hónapban:
- a testtömeg változatlan maradt, október 23-án 80,2 és november 23-án szintén 80,2 kg.
- a testzsír% érték viszont javult valamicskét, 23,2%-ról 22,8%-ra csökkent. Optimistán ezt annak tudom be, hogy valamennyit fejlődött a lábizomzat, és minimális mértékben talán már valamennyi zsír is lement...
- haskörméret kapcsán továbbra sincs információm, de ez annyira nem is nagy baj, hiszen ez valószínűleg nem változott

Futás: a heti két futást tudtam teljesíteni, bár titkon heti háromban reménykedtem, de közbejött egy azóta is tartó, majdnem négy hetes köhögős-krákogós betegség, amiből a család is kivette (nálam még jobban is) a részét, sőt, részben még azóta is tart a dolog... Karácsonyig az a terv, hogy a heti két futást felhozzam heti háromra. Plusz a micoach edzésterv decembertől már elkezdi felfelé húzi a futáshosszokat, és némi variálás is várható a futások rendjében, tehát az elmúlt néhány hét "monoton" programja (kedd könnyű, csütörtök intervall, szombat könnyű, vasárnap hosszú) változik, hosszabb intervallok, hosszabb hosszúak. Mondjuk ahogy hűl az idő, az intervallokat vagy kihagyom, vagy kénytelen leszek futópadon megejteni, még egyszer, vagy még jobban megfázni nem akarok.

Erősítés: zéró. Egy nyamvadt fekvőtámaszt sem csináltam novemberben. Na innen van hova fejlődni. Kérdés, hogy elkezdjem az annyiszor elkezdett, és reménytelenül félbehagyott klasszikus fegyencedzést, vagy a szintén elkezdett, szerethető, de félbehagyott Runtastic gyakorlatokkal (fekvőtámasz, felülés, guggolás, húzódzkodás) próbálkozzam ismét? Utóbbi mellett szól az, hogy mobilon pittyeg, ha teendő van, meg "bereped" a kijelző, ha az előírtnál több ismétlést csinálok, és ad jelvényeket, meg motivál, mint állat. De persze csak akkor, ha csinálom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése