2014. augusztus 7., csütörtök

Visszatérés

Augusztus van. És ahogy azt titkon reméltem, Petra lányunk közeledvén a háromhónapos korhoz, már egyre gyakrabban alszik 6 órát egyben éjszaka, 8-10 óra közé eső kezdéssel, vagyis ismét nyílt egy "időablak", ahová be lehet passzírozni a futást. Ivettel való megállapodásunk értelmében váltásban futunk (ha futunk), ami így, az első hét tapasztalatai alapján teljesen működőképes - ráadásul így a pihenőnapokat sem szorgalmaskodom el, hanem tényleg pihenek. Futásnak persze nem nagyon nevezhető az, amit három hónap kihagyás után produkálok, de nem is erőltetek semmit, kvázi újrakezdőként szép kényelmesen lekocogok harminc perceket, törekedve arra, hogy a pulzus 140 körül vagy alatt maradjon (kivéve emelkedők, de átlagban mindenképp 140 alatt a cél), ami nem kis kihívás ebben a rohadt melegben (még 22:30-kor is 25 fok) és 90%-os páratartalomban. De azt érzem, hogy a lábaim kevésbé fáradnak, mint a keringés, az meg a klíma miatt van, szóval ha majd jön az ősz és a hűvös, nem lesz itt gond, hamar magamra találok.
Tervek szempontjából nem vagyok nagyravágyó: augusztusban a kényelmes 30 - 45 perces kocogásokon túl nemigen akarok továbblépni. Aztán szeptemberben meglátjuk, talán még nem lesz késő egy november közepi BalatonFélmaratonra elkezdeni a felkészülést - bár idén semmiképp nem az idő, hanem a teljesítés a cél. Ha egyáltalán... az is lehet, hogy idén csak úgy, magam szórakoztatására futok (a kitűzött 600 km összegyűjtése is nagy feladat lesz).
Az elmúlt hónapokban sem voltam azért teljesen tétlen, eleinte a fegyencedzéssel töketlenkedtem, és haladgattam is valamelyest, de valahogy továbbra is nulla fegyelmem van e téren. Viszont egy bő héttel ezelőtt megtaláltam a FitStar applikációt, ami szintén saját testsúlyos edzésről szól. A gyakorlatok jó része ismerős volt vagy a fegyencből, vagy pedig az Adidas miCoach erősítő feladatsoraiból (szintén a telefonon), és külön tetszik, hogy szabadidőtől, hangulattól és szándéktól függően lehet feladatsort választani, az app folyamatosan mondja, mit, hogyan, és a végén az elmaradhatatlan badge-osztogatás is megvan, hogy a magamfajta kütyübuzeránsok jutalmazva érezhessék magukat fáradozásaikért cserébe.
Egy felmérőt és egy rövid hétperces (de nagyon tempós, dinamikus) feladatsort csináltam végig eddig, de tervek szerint heti két vagy három alkalommal akarom ezt az irányt is erőltetni. Erősödnöm kell ugyanis. Hasizomra van szükségem, mert az máris enyhítené a szokásos hát- és derékfájásomat, de a hátizom fejlesztése sem lenne rossz, a karok-vállak meg ha más nem, hát a söröskorsó megemeléséhez és az általános optikai megjelenéshez szükségesek :)
Egyébként pedig a Garmin pulzusmérő öv kuka, az Adidas még mér, de már az is egyre megbízhatatlanabbul, szóval most hezitálok, hogy vegyek-e újat, vagy majd ha ez is kuka lesz. És azon is vekengek magamban, hogy a 610-es forerunnert el kellene adni, és kis kipótlással egy szép, színes, okos 620-ast kellene venni... de még nem győztem meg magam. Majd karácsonyra. Mert megérdemlem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése