2013. augusztus 1., csütörtök

Július

És most következzék a várva-várt havi összefoglaló...

Futás
Önmagamat is meglepő módon júliusban tizenhárom alkalommal vetemedtem futásra, ami különösen a már beharangozott nyaralás, és az ilyenkor teljesen megérthető módon beköszöntő hőség ellenére tettem meg. A megtett 82 km összesen nyolc órámba és ötven percembe "került", amiből egy kis fejszámolással látható, hogy elég messze voltam a 6 perces kilométerektől, amiket normál időjárás mellett szeretnék "normál tempómnak" tekinteni. De sebaj, a hőségben egyébként is az a cél, hogy egyáltalán bármennyit fussak, most még annyira sem figyelem a tempót, mint korábban, főleg a pulzusra koncentrálok, és bele-belegyaloglok, ha szükséges, és így jött ki a havi átlagra 140-es pulzus. És már elhagytam a "csak Slötyi" üzemmódot, sikerült is 941 méter szintet összehozni július folyamán, bár ezt nem tudom, mennyire pontos, mert teljesen mást mutat a miCoach, és még a Garmin is eltér, attól függően hogy a magasságadat kiigazítást bekapcsolom, vagy a "nyers" adatot mutatja. 
Összességében: igyekszem alacsony pulzus mellett hosszabbakat futni (45-60 perc), és ha kicsit hűvösebb van, egy-egy magasabb pulzustartományú, erősebb tempójú futást is becsempészek a programba. Az augusztusban a hőség mellé még a parlagfű pollenszórása is bejön majd a képbe, bár tavaly nem volt különösebben hátráltató tényező a futás terén, úgyhogy remélem, idén sem esik vissza emiatt a teljesítmény. Augusztusban, hosszú futásokkal együtt minimum száz kilométert szeretnék futni.

Fegyenc
Gyakorlatilag semmit sem tettem fegyencügyben júliusban. Futni még csak elindulok, de a 40 fokos terasz és a 30 fokos lakás egyike sem elég vonzó ahhoz, hogy nekiálljak gyakorlatokat ismételni tucatjával... Szánom-bánom, de majd ha hűvös lesz...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése