2013. június 30., vasárnap

Június

Havi összefoglalásokban gondolkodom. Pontosabban már nem csak gondolkodom, hanem neki is láttam. Mi is történt júniusban, avagy hőguta és levél a sittről...

Futás:
A K&H félmaraton pólómra pillantva három dolog jut eszembe. Egyrészt az, hogy milyen gagyi anyaga van. Másrészt, hogy soha nem hordhatom otthon, mert az asszony leveri a derekamat (harap a K&H dolgokra), ha mással nem, hát a nézésével. Harmadrészt pedig, hogy a Discovery simán leforgathatna egy "Csoda, hogy túléltem" epizódot velem a verseny kapcsán. De még nem kerestek. Mindenesetre fontos tanulságokat vontam le belőle, többek között azt is, hogy nyáron nem futunk versenyt, hacsak nem muszály, vagy ha nem erdőben/gleccseren/északisarkon van az illető verseny. Így aztán a szeptemberi Nike félmaraton téma is újragondolásra került, helyette inkább a novemberi Balaton félmaratont vettem a célkeresztbe - már csak azért is, mert az idén már "hagyomány" lesz nálam, amennyiben a második alkalom ugyebár hagyománynak tekinthető. A hosszabb távú jövőre vonatkozóan pedig 2014-re beillesztek majd egy terep-félmaratont, ha már idén július végén nem megyek (mert nem érzem rá eléggé felkészültnek magam).
Az edzéseket a miCoach programja alapján folytatom, egyelőre könnyebb, 20 - 50 perc közötti futások vannak, majd augusztus vége felé megy kicsit valóban hosszabbra a hosszú futás, és októberre érem el a csúcsterhelést, de addig talán már tényleg hűvös lesz, és bírni fogom (bár a múlt hét miatt sem panaszkodhatom). Júniusban alig futottam, a verseny után egy hét regenerálódás, aztán meg egy hét überbrutál kánikula, de így sem szomorkodom, mert hetven kilométer felett volt a hónap. A térdem köszöni, jól van, úgyhogy szépen lassan elkezdtem visszaszokni a szintesebb futásokra, de azért a hosszút még a Slötyi körül fogom futni, azt hiszem.

Fegyenc:
Június elején megfogadtam, hogy most pedig komolyan fogom csinálni. És komolyan. Csinálom is, bár a rendszeresség fogalmától távol állok, de azért heti egyszer minden gyakorlatra sor kerül. Kivéve a vízszintes húzást és a fekvőtámaszt, mert azt heti két-, esetleg három alkalommal is igyekszem bepréselni a menetrendbe. A jelen állás szerint itt tartok:
1.2 Fekvőtámasz előredőlve 20 - 20 - 20
3.2 Vízszintes húzás              10 - 6   (gyűrű beszerezve, felszerelve, fajintosan)
4.2 Térdemelés fekvésben    15 - 10
5.1 Rövid híd                       25 - 25
A guggolást és a fejenállást egyelőre nem erőltetem. Előbbit pedig kellene, utóbbit pedig... nos, azt is, de majd nekilátok egyszer.

Júliusi tervek:
Mivel a kéthetes nyári szabi erre a hónapra esik, a futásokban és a fegyencben is várható némi kimaradás, de persze majd meglátjuk. Meg aztán simán bejöhet ismét egy-egy hét brutál kánikula. Szóval nem hiszem, hogy ez a hónap 100km fölé menne, és fegyencben is igyekszem legalább a heti egy alkalmat hozni. Aztán majd meglátjuk.

1 megjegyzés:

  1. Na csak gyere le ide majd én meghajtalak, még hogy 2 hét szabadság, meg nem is tudom, hogy lesz majd az edzés majd adok én neked! Minden órában fitness lesz, ha nem lesz akkor is lesz :D! Érted nem? Van itt 2 kölök (fittness adott) ha futni akarsz kergetnek, ha erősödni birkóznak, és be is tudnak zárni tehát a magánzárka feeling is adott :D! Súlyemelésnek meg nos ezt majd a helyszínen egyeztetjük, mert a végén még megijedsz :D!

    VálaszTörlés