2019. április 28., vasárnap

I'm on fire

Azt most hagyjuk, hogy a kaja oldalon sikerült-e előre lépnem, és megfognom a zabálási ingert. Meg azt is, hogy alakult a mérlegelés a hónap során. De egy eredményt máris sikerült elérnem: minden héten kimentem legalább egyszer, de inkább kétszer, sőt néha háromszor is kocogni az elmúlt hat hétben. Első lépésnek nem is rossz.
Jöhet valami edzésterv-féle. És az önfegyelem.



2019. április 2., kedd

Némi mozgolódás

Mint mindig, most is a kaja részén a legnehezebb megfogni a dolgot. Délutánig még jó is vagyok, szerény reggeli, párolt zöldséges ebéd... de aztán három óra magasságában beüt a cukorelvonás, és bármit fel tudnék falni. Hiába az uzsonnára hozott joghurtos desszertke, minden porcikám mákos rétesért üvölt, vagy túrógombócért, esetleg egy szelet őrség aranya tortáért. Amit persze hősiesen megtagadok - viszont így vacsorára általában farkaséhesen érek haza, és nem állok meg egy zsemlénél, hanem kell a második is, lángolt kolbásszal, sajttal, majonézzel, falatokra katonázva, ahogy kell, és ahogy gyerekkoromban szerettem. Itt csúszik el a dolog. Meg a gyerekek megmaradt pár falat tejbegrízén, vagy gofriján, vagy ilyesmijén. Szóval behozom, amit nap közben megspóroltam. És ettől elszomorodom. Arra meg inni kell egy pohár bort. Vagy sört. És ez a nap is pipa. Szerencsére az elmúlt napokban még ÍGY IS alatta tudtam maradni a napi ~1900 kcal-nak összesítésben, és ez azért van, mert ismét elkezdtem futni. Öhm. Mondjuk futásnak nem csúfolnám. Kocogni inkább, az a jó kifejezés. Mivel visszatekeredett az idő 2012-re, amikor is nulláról kezdtem ezt az egész futás dolgot, most ismét az origótól indulok. Tömeg is ugyanannyi. Fittség is. Csak az évek száma lett héttel több. És néha sajnos ezt is érzem, úgyhogy most már nem lébecolom el a nyújtást. És egy kis étrend-kiegészítést is be fogok vezetni, ízületkíméleti célból.

Áprilisra behúztam a Nike Run Club 50K kihívást, ami hát lássuk be, nem tűnik soknak, de nekem egy negyedéves teljesítményt jelent az utóbbi évekre pillantva. Viszont azt nem értem, olyanok minek húzzák be ezt a kihívást, akik már április 2-án 80 km futáson voltak túl... de tényleg. Hülyék ezek? Vagy a számokkal nincsenek tisztában? Vagymi.