2018. május 10., csütörtök

Operation "NOVEMBER", avagy a Kihívás elfogadva!

Tegnap abban maradtunk Bumbullal, hogy novemberben lenyomjuk a siófoki félmaratont. 
Per fő.

Újra célt kaptam, és ettől máris lelkesebben gondolok a futásra, mint pár hete - bár igazság szerint április vége óta egész jól megy a dolog, két hét alatt öt futás szerintem nem rossz, figyelembe véve az utóbbi évek nulláit.
Na szóval, tegnap gondoltam egy nagyot, kimentem, hogy megnézzem, mit tudok produkálni 5K-n. Amolyan felkészülés kezdeti szintfelmérés címszó alatt. Titkon reméltem a 30 perc alatti időt, de végül 31:10 lett, ami figyelembe véve
- a 100%-os páratartalmat (cseperésző esővel),
- a jelentős túlsúlyomat (83,2 kg)
- a gyakorlatlanságomat és
- a harmadik kilométer után tarkómba hasító fejfájásomat,
akár jónak is nevezhető. Egy dologra biztosan kiváló: ehhez képest látványos lesz a következő fél év fejlődése, az bizonyos :)

Edzésterv... hát a Garminos edzésterv nekem valahogy nem fekszik, a micoach honlapot viszont teljesen kilőtték az űrbe, átirányít a runtasticra, ahol meg szintén nem igazán tetszős edzéstervek vannak (nyavajgós vagyok, ez van), csak tempó alapon - na most ez Solymáron nem vicces, ahol még a focipálya kör 400 méterén is van 3 méter szintemelkedés.
Szóval pulzus alapon kéne, valami. Megnéztem az edzesonline.hu pulzus alapú tervét/terveit, és megállapítottam, hogy az már akár egész jó is lenne, de ekkor eszembe jutott, hogy hiszen van megoldás! Csak elő kell bányásznom a micoach terveket, amiket nagy gondossággal word file-ba mentettem még tavaly... Jessz.

A fegyencről inkább semmit, ha már jót nem tudok mondani. Erősítés... ez a gyengeségem. Vissza a (szintén többször megbukott) runtastic fekvőtámasz - felülés - guggolás - húzódzkodás appokhoz...
Ha bekövetkezne a legoptimálisabb kimenet, akkor valamikor szeptember vége felé egyben le tudnék nyomni 100 fekvőtámaszt. Meg 30 felhúzódzkodást. Na. A cél adott.

Stay hungry and stop whining!