2014. december 8., hétfő

Satnya egy hét volt...

Hát, ezen a héten sok visszaemlékeznivaló nem akadt. Volt egy szombathelyi, meg egy hódmezővásárhelyi utam, meg Petra is hozzászokott, hogy ötkor kel hajnalban, így aztán némileg le vagyok amortizálódva. Az is a csoda kategória volt, hogy vasárnap rá tudtam venni magam a futásra. Edzés meg egy sem volt a héten. De legalább a diéta nagyjából még ment, és sikerült 73,2-ig leküzdeni a mérleg mutatóját, anélkül, hogy trükköztem volna :)

2014. december 1., hétfő

November kipiálva

November utolsó hete kicsit náthásra sikerült, családilag. Ebből kifolyólag kicsit fáradtabb is voltam, mint a szokásos. Ennek aztán egyenesági következménye volt, hogy négyszer biztosan nem, háromszor még talán volt esélye futni, de aztán szombat este a "fáradt vagyok", a "szarok bele" és a 2011-es Konyári Lolliense halk pukkanással távozó dugója nem futásban fog kulminálódni, hanem másfél pohár vörösborban, egy kis beszélgetésben, aztán pedig alvásban. De a vasárnapot - és ezzel a novembert - becsületből megfutottam. Igaz, hogy a trutyi idő miatt ismét futópadon, amit annyira azért nem szeretek, főleg, hogy át lett forgatva, és most már nem az (egyébként sötét és üres) utcát látom, hanem a fehér falat. Bár így bármit könnyen odaképzelhetek... A két futás mellé két erősítés fért bele a héten, így azért összességében nem vagyok elégedetlen.
Kajaügyben hoztam a szintet, a szombatot a borozás meg a nagy ebéd nagypapáéknál kicsit elhúzta, de szerencsére volt "tartalék" a rendszerben, így nem mentem a cél fölé.


És hogy valami havi összefoglalás jellege is legyen a dolognak: november eleji állapotomhoz képest ismét kezdek elégedett arcot vágni: 2,5 kiló mínusz, szépen, egyenletesen, stressz és koplalás nélkül, pusztán a november elején ismertetett életmódváltással. Zárójel nyit: a liftet továbbra is használom, a lépcsőzéshez lusta vagyok. Zárójel bezár.

És most jöhet a Rettenetes December. Vendégségek sorban, egymás után. Bejgli. Sültek. Szaloncukor. Borozás. Pálinkázás. Még több süti. Decemberre nem is tűzök ki más célt magam elé, mint hogy 
- ne menjek 74 kg fölé
- fussak legalább tízszer, legalább 55 kilométert
Minden, ami ennél több (értsd: 73 kg vagy alatta hó végén, avagy több és hosszabb futás) csak plusz öröm. Illúzióim azért nincsenek.