2013. március 24., vasárnap

Fegyencedzés 9. hét (2013. március 18-24)



Fegyencedzés Bumbull naplója
Kilencedik hét (2013. március 18-24.)

2013. március 19. Kedd

Gyakorlatok: (most megmértem az összes gyakorlatot 368 kcal volt az energia égetése :D!)

Fekvőtámasz előredőlve                                              3*40 db
Bicskaguggolás                                                           3*40 db
Vízszintes húzás (egyenes lábbal)                                 15-13-11 db
Térdemelés fekvésben                                     3*15 db
Kétlábas vádli emelés talajról hajlított térdekkel:          4*60 db

Nos mint az Einstein óta köztudott, a világban minden relatív! Ezért ezt a mai edzést is kénytelen vagyok így megközelíteni. Három és fél nap hasmenés után szerintem nem állok rosszul, bár ha azt írnám le, hogy hol kellene járnom, akkor nem kis elégedetlenséggel kellene nyilatkoznom! De az élet szép ezért nézzük a szebbik oldalát! Ami tény az tény igen megszenvedtem a mai edzést (egyébként a futásban is közel 1 perc/km-t romlottam három nap alatt – borzasztó!!!! :D viszont lefutottam – ez az elmúlt napokban átéltek után - győzelem!!!! De MEGCSINÁLTAM! Lássuk a részleteket:

Vádli: kín-kín-kín. Meg lett a 4 sorozat, de ha szerdán is ennyit kínlódok, akkor lehet, hogy parkoló pálya jön egy kicsit. Hozzá kell tenni, hogy már a futás lején éreztem, hogy nem 100-as a vádlim ezért a korábban megszokott (egy ideje hála istennek elfelejtett vádli merevség, a vége felé a gyűrött zokni érzés) kellemetlenségek előjöttek. Fel kell töltődnöm nem kérdéses! Majd a szombati edzés megmutatja mi legyen, a nyújtást mindenesetre ezerrel újra nyomom (nem mintha eddig megfeledkeztem volna róla).

Vízszintes húzás: ennyi ment barátaim szabályosan, ami valljuk be teljesen letörhetne, ha nincsenek a már ismert körülmények! Remélem ezen gyorsan átverekedem magam! (Tempus fugit – nincs nálam örökké az állvány!!)

Fekvőtámasz: itt nem éreztem, hogy megcsappant volna az erőm, persze itt az elvárások is nagyobbak mint máshol. Jól sikerült teljesítenem a 40 ismétlést és ez marad is most egy ideig. Rámegyünk a tökéletes gyakorlat kivitelezésre.

Bicskaguggolás: Megvolt a gyakorlat, de égett mint a fene a csípőm. Most már tudom, hogy anno miért nem szerettem lábra edzeni. A futáshoz viszont remek kiegészítő edzés ezért eszembe sem jut behódolni a régi érzéseknek! Marad és tökéletesítjük a váltásig.

Térdemelés fekvésben: ez a gyakorlat tényleg sokkal gyengébb, mint az előző, itt azt hiszem behozom a „lemaradásomat”. Tovább kell lépni bár mivel ez csak „pihenő nap” ezért a 20-at még megnézem magamnak!

2013. március 21. Csütörtök Vasárnap helyett majd még egyszer
2013. március 22. Péntek a Csütörtök helyett

Gyakorlatok:

Vízszintes húzás (egyenes lábbal)                                 3*10 db
Térdemelés fekvésben                                     3*20 db
Egyenes híd                                                                3*15 db
Varjútartás                                                                  3*30 mp

A két edzés együttes elemzése: A teljes sort megcsináltam mind a két nap.

Vízszintes húzás: Teljes mértékben kontrollálom a 10 db ismétlést ezért a „pihenő” napi adagot emelni fogom 12-re remélve, hogy a „fő” napra is jó hatással lesz! Elmúltak a fagyos csúszós talajviszonyok (és remélem már nem is jönnek vissza) így a testtartásomat is sikerült stabilizálnom ami a gyakorlat tökéletes elvégzéséhez vezetett azonnal!

Térdemelés fekvésben: Kezd „keményedni” a gyakorlat. A 20 ismétlés már elég kemény feladat de a jövő héten megyek a 25-re azt hiszem nem lesz vele gondom még ha nehéz is lesz. A mozgást már megszoktam, de valljuk be lehetnék egy kicsit lazább is akkor jobban menne (vagy mégsem?).

Egyenes híd: továbbra is kényelmetlen és nehéz gyakorlat nem igazán merek a 15 ismétlésről elrugaszkodni. Lehet, hogy itt jön be az a faktor ami miatt coach Wade nem ajánlja a kezdését ezeknek a gyakorlatoknak csak az edzés későbbi fázisában! Arra gondolok, hogy az egyéb módon edzett törzs és végtag izmaim még nem erősödtek meg eléggé ehhez a gyakorlathoz. Mindegy a héten még így is úgy is marad a 15 majd vasárnap meglátjuk mi legyen!

Varjútartás: iszonyú kemény a 3*30 mp. Nem is gondolná az ember, hogy egy ilyen látszólag egyszerű tartást milyen nehéz fél percig megtartani. Na mindegy van időm hozzá szokni ehhez is!

2013. március 23. Vasárnap

Fekvőtámasz előredőlve                                              3*40 db
Bicskaguggolás                                                           3*40 db
Vízszintes húzás (egyenes lábbal)                                 15-15-12 db
Térdemelés fekvésben                                     3*15 db
Kétlábas vádli emelés talajról hajlított térdekkel:          4*60 db

Sajnos a szombati edzést ki kellett hagynom mivel vendégségben voltunk ezért bár a futás meg volt a fegyencedzés elmaradt pontosabban elhalasztottam a jövő hétre. Úgy látszik valami pótlás mindig akad. Sebaj a jövő héten (ha nem jön közbe semmi) egyenesbe teszek mindent! Ebből következően tehát ma a szombati edzést nyomom!

Vádli:Mára jobban ment a gyakorlat, úgy látszik a menet az, hogy kedden még megkínoz, de utána a második edzésnapon már „megszokom” és megy az ügy. A lényeg, hogy jöhet a 65 ismétlés!

Vízszintes húzás: csak nem ment olyan könnyen mint gondoltam. Úgy látszik ez az 5 plusz ismétlés még nagyon sokat vesz ki belőlem, többet mint amennyit a gyengusz hátam elbír! A francba pedig már úgy beleéltem magam akár a 20 ismétlésbe is! Ezen a területen több türelemre van szükség és kész! Marad a 15 de amint meg tudom csinálni, lépek tovább!

Fekvő szépen ment a kellő izzással. Igazság szerint megértem a szintlépésre, amit a jövő hét után meg is fogok lépni!

Bicskaguggolás: Akarat gyakorlat ez nem győzöm hangsúlyozni. A csípő még mindig ég és fárad de már nem remegnek az izmaim mint a kocsonya és ez jó! A fekvővel együtt léptetem a gyakorlatot!

Térdemelés: pihenő napi laza volt sima ügy!

2013. március 17., vasárnap

Fegyencedzés 8. hét (2013. március 11-17)



Fegyencedzés Bumbull naplója
Nyolcadik hét (2013. március 11-17.)

2013. március 12. Kedd

Gyakorlatok:

Fekvőtámasz előredőlve                                              3*35 db
Bicskaguggolás                                                            3*35 db
Vízszintes húzás (egyenes lábbal)                                 3*10 db
Térdemelés fekvésben                                     3*10 db
Kétlábas vádli emelés talajról hajlított térdekkel:          4*55 db

A vádli folyamatosan egyre nagyobb kihívás elé állít, de mindig sikerül felül kerekedni! Jó ez a „csak” 5 db-os emelés, ez pont annyi amit az ember még 4 sorozat mellett is ki tud préselni magából! Ennek ellenére nem szeretném bagatellizálni kemény gyakorlat!

Vízszintes húzás: Igen-igen jól látod kedves olvasóm sikerült megjavítanom az „eszközt” így mint svájci visszatértem és hogy Te atyaúristen! Úgy megcsináltam a pihenő 3*10-et, hogy csak na! Nem lesz itt gond most már azzal a 15-el sem remélem! Most mindenesetre ha nem szégyellem esküszöm meg is csináltam volna (vagy csak a szám nagy? – na majd csütörtökön meglátjuk!

Fekvő: Jobban megy de még mindig kemény ez a 35 mit ne mondjak! Az első az zsírvolt a második ok de a harmadik vége már kínlódós megint! Lehet, hogy ide is be kellene iktatni egy kis pihenő edzést? Nem tudom meg egy kicsit sokallom is most úgyhogy marad a 35!

Bicska: Ez sem egyszerű továbbra sem a végére úgy ég a csípőm, hogy majd besza-behu! Ezen is dolgozni kell hagy szokja az a csípő mert a későbbiek már nem lesznek ilyen „könnyűek”! Idő mint a tenger hova rohannánk! (Öregember ugyebár nem gyorsvonat ezt minden ismerősöm tudja :D)

Térdemelés fekvésben: Ez egy furcsa gyakorlat amit még a youtube-on is megtekintettem mert leírva nem volt teljesen egyértelmű számomra! Azt hiszem itt még szoknom kell ezt a mozgást de jó szokásomat megtartva ezt minden futónapon megcsinálom, csak az érzés kedvéért, hagy égjen a zsír. Amúgy maga a gyakorlat nem nehéz csak hát mivel meglehetősen kötött vagyok nem igazán szabályos, vagy mégis na majd Orsival leellenőriztetem.

2013. március 14. Csütörtök

Gyakorlatok:

Vízszintes húzás (egyenes lábbal)                                 10-6 db
Térdemelés fekvésben                                     3*10 db
Egyenes híd                                                                3*15 db
Varjútartás                                                                  30-30-27  mp

A vízszintes húzás sajnos a lefagyott környékből következően nem ment mert a lábam állandóam kicsúszott magam alól és a rúd is csúszott mint a fene. Tehát erről ennyit!

Térdemelés fekvésben: ment a gyakorlat de még mindig nem érzem benne az erőt mindenesetre szombaton mehet a 15 ismétlés!

Egyenes híd: ez a gyakorlat nehéz! Erőltetni kell!

Varjútartás: igen sikerül a 30 mp. A végén is ment volna de sajnos lecsúszott a lábam így csak 27 mp. Lett. Sebaj a lényeg, hogy mostantól 30 mp a cél mindig :D!

2013. március 16. Szombat

Gyakorlatok: (stílusosan most is megmértem a benti gyakorlatokat 231kcal volt az 1+2+4 gyakorlatok energia égetése :D! – fogyókúrában nem szerepeltettem!)

Fekvőtámasz előredőlve                                              3*35 db
Bicskaguggolás                                                           3*35 db
Vízszintes húzás (egyenes lábbal)                                 3*15 db
Térdemelés fekvésben                                     3*15 db
Kétlábas vádli emelés talajról hajlított térdekkel:          4*55 db

Kint a szokásos vádli és a vízszintes húzódzkodás volt a feladat!
Vádli: kemény gyakorlat az 55 ismétlés már embert próbáló, de ez a gyakorlat ilyen ismétlésszámnál már az akarat és a kitartás kérdése is. Nem mondom, hogy könnyű volt de mehet a 60.

Vízszintes húzás. Sikerült a 3*15 de mivel a „pálya” még mindig csúszós ezért be kellett hajlítanom a lábam L. Ettől még meg volt a gyakorlat de jobban örültem volna ha nem kell könnyítenem, de mindegy ez van az időjárással nem érdemes vitatkozni és csak ennyi kényelmetlenségem legyen ebből az okból kifolyólag életemben.

Fekvő: élvezetes gyakorlat égett ahol kellett, nagyon tetszik és mehet a 40.

Bicskaguggolás: továbbra is kellemetlen kis gyakorlat ég a csípő remeg a láb de jól ment. Jöhet itt is a befejező 40 ismétlés szerintem menni fog.

Térdemelés fekvésben: nos a 15 ismétlés már éreztette a hatását. A mozdulatsort is kezdem szokni már nem érzem magam olyan bénának! Azt hiszem a jövő hétre rálépek a 20 fő-, és 15 melléknapos ismétlés számra.

2013. március 17. Vasárnap

Sajnos a vasárnapi edzésem a futással együtt eltolódott mivel elkaptam egy jó kis hasmenős vírust ezért ezt vagy hétfőn vagy szerdán pótolom a terveim szerint!

2013. március 12., kedd

Rehabilitáció és shopping

Ma reggel ismét tettem egy erőtlen próbát a kocogással (a sportpályára nem mentem ki, igyekeztem a "legvízszintesebb" részen kocogni a faluban, így az 5km-en csak 50 méter volt a szintemelkedés) és szomorúan állapítottam meg, hogy még mindig fájdogálok. Nem vészesen, nem sírósan, de azért a jobb térdem külső részén az emelkedőkön előjön a dolog. Találtam egy egész jó írást arról, hogyan előzzük meg a sérüléseket, és van benne néhány gondolat, ami nagyjából egybevág azzal, ahogy magamnak kigondoltam a rehabilitációmat a következő napokra - hetekre.
Első és legfontosabb, ami az elmúlt két estém mentális felkészülésének eredménye: nem görcsölök azon, mi lesz a Vivicittán. Ha úgy alakul, hogy nem javul addig érdemben a lábam, akkor még azt sem zárom ki, hogy nem is indulok. Egyébként az eredeti 1:55-ös célt máris félretettem, és ha mégis elindulok, akkor egyetlen célom lesz: végigfutni úgy, hogy élvezzem és ne fájjon.
A második, hogy az eddig csak emlegetett keresztedzéseket komolyan veszem: vagyis vissza a fegyences irányba, hozzávéve a kerékpározást heti egy-két alkalommal, majd meglátom, hogy bírja a lábam. Ha fáj, akkor értelemszerűen az utóbbi pont kihúzva.
A harmadik, hogy nagyon lassú és óvatos visszaszoktatást fogok tartani (emiatt is döntöttem az első pontban írottak mellett: egyszerűen már nincs időm egy komolyabb felkészülésre, a Vivicittáig már alig van néhány hét hátra, a másfél órás hosszú futások, meg harminc-negyvenperces iramfutások pedig nem férnek bele a fokozatosságba)
Végül, de teljesen utolsósorban, úgy döntöttem, ideje meglepnem magam egy pár új cipővel. Már csak azon gondolkodom, hogy egy trillió forintot rászánjak-e az Adidas új csodájára, a boost-ra (felpróbáltam, überfrankó, könnyebb, mint a jelenlegi cipőim és újszerű az a ruganyosság, amit ez a hungarocell-szerű talprész produkál), vagy alig kétharmad trillióért megrendeljem inkább a jelenlegi cipőm új kiadását, a Supernova Glide 5-öt. Mert a jelenlegi cipőmmel is elégedett vagyok, csak lassan kéne neki egy váltótárs. Kérem, a hangjelzés után szavazzanak. Köszönöm.

2013. március 10., vasárnap

Fegyencedzés 7. hét (2013. március 4-10)



Fegyencedzés Bumbull naplója
Hetedik hét (2013. március 04-10.)

2013. március 05. Kedd

Gyakorlatok:

Fekvőtámasz előredőlve                      3*30 db
Bicskaguggolás                                    3*30 db
Vízszintes húzás (egyenes lábbal)         3*10 db
Térdfelhúzás                                        3*30 db
Kétlábas vádli emelés talajról hajlított térdekkel:          4*50db

Kétlábas vádli emelés: kemény gyakorlattá kezd így félúton válni ez a vádli gyakorlat. Most már őszintén kíváncsi vagyok a 100 ismétlésre! Sebaj a héten megy az 50!

Vízszintes húzás: IGEN!!!!! Lesúlyoztam az állvány és így már kitűnően sikerült a 3*10. Le kellett súlyozni, mert az állvány megbillent mivel a gyakorlatnál csak megdöntött kéztartásnál lehet pontosan végrehajtani ezt a gyakorlatot. Most már éreztem a hátam és az egész mozgást. „Nem nehéz” ez a gyakorlat csak a megfelelő magasságot és a pozíciót kell felvenni hozzá (azért coach Wade-nek feltenném a kérdést, hogy ugyan min tudta ezt a gyakorlatot megcsinálni egy szűk cellában?- én hat hétig kínlódtam mire sikerült „megépíteni” a megfelelő húzódzkodót). Az első húzásnál akkorát húztam, hogy ha nincs lerögzítve a lapátnyél hát tuti elszálltam volna. Azt hiszem, mostantól be lehet indítani a rakétákat. Addig is marad a pihenő napi 3*7. De szombaton megpróbálom a 15-t.

Fekvőtámasz előredőlve: A 30 ismétlés szépen lassan nagyon király volt. Hozzá kell tennem, hogy a 25 után is „éreztem” a mellizmom különösen a felső részét a rákövetkező napokban, gondolom eme érzés mostantól csak „fokozódik”. Közelítünk már a fekvőtámaszhoz – már alig várom, de a fogadalom az fogadalom a maximum 40-es ismétlés elérése esetén a nyolcadik hét végéig marad a gyakorlat! Azt viszont ütemesen el akarom érni, tehát jöhet a 35.

Bicskaguggolás: Nehéz csípőégető gyakorlat, de ment a 30 ismétlés. Azt hiszem, mehet itt is a 35 ismétlés szombaton.

Térdfelhúzás: sikeres 30-as ismétlés a vége kicsit harcos, de jól ment!

2013. március 7. Csütörtök

Gyakorlatok:

Vízszintes húzás (egyenes lábbal)                                 10-10-7 db
Térdfelhúzás                                                               3*40 db
Egyenes híd                                                                3*15 db
Varjútartás                                                                  3*20 mp

Vízszintes húzás: kint kezdtem. Az állvány nagyon bevált kiválóan javult a gyakorlat minőségileg és mennyiségileg is. Ment volna a 3*10 de ma csak ráedzés van ezért hagytam „erőt a bankban” így az utolsó csak 7 lett, de mind szép szabályos!

Térdfelhúzás: kisebb bicsaklással meg volt a 3*40 ezért úgy döntöttem, hogy a vasárnapi edzést követően szintlépés következik! Persze addig még van előttem bőven kihívás.

Egyenes híd: a 15 ismétlés már igazán embert próbáló gyakorlat így azt hiszem ez az ismétlésszám még megmarad egy ideig. Most mindenesetre meg volt.

Varjútartás: kemény gyakorlat de ezt is sikerült legyűrni.

2013. március 09. Szombat

Gyakorlatok:

Fekvőtámasz előredőlve                                              3*35 db
Bicskaguggolás                                                            3*35 db
Vízszintes húzás (egyenes lábbal)                                 3*12 db
Térdfelhúzás                                                                3*30 db
Kétlábas vádli emelés talajról hajlított térdekkel:          4*50db

Vádli emelés: Az 50 már embert próbáló, pedig hol van még a 100 ismétlés! Mindenesetre a jobb lábam (boka, talp) már „szenved” a végén ezért még az is előfordulhat, hogy lassítanom kell? Na mindegy a jövő hétre emelem az 5-t és majd meglátjuk!

Vízszintes húzás: Egy másik példa arra, ha mohó vagyok, és többet hiszek magamról, mint amire valójában képes vagyok. Attól, hogy a gyakorlat megy még nem vagyok képes 5-t emelni csak az akaratom, és a máshol ez már sikerült elvből következően! 12 sikerült bár az utolsó sorozatra utolsó 2 ismétlésére nem fogadnék, ha a szabályos gyakorlatvégzés lenne a tét. De ennyi meglett. Nagyon rá kell erre feküdnöm!

Bent a szokásos folytatás a fekvőtámasszal! Itt is elértem azt az ismétlésszámot ahol a gyakorlat minden csak nem egyszerű! A 3*35 már kemény gyakorlat nem nevezhetném gyalog galoppnak! Ebből következően marad a 35 addig, amíg stabilan nem megy! Utána jöhet a 40 ismétlés!

Bicskaguggolás: Itt is hasonlóképpen a fekvőhöz elértem a nehéz gyakorlatvégzés szintjére. A csípőm égett, a combom reszketett, és a fújtatás is masszívan megvolt. Az utolsó sorozat utolsó 10 ismétlésében nem voltam biztos, mármint hogy egyáltalán meg tudom csinálni, és ez folyamatosan nehezedett! Itt is maradás lesz!

Térdfelhúzás: „könnyedén” ment és ebből következően nagyon élveztem a gyakorlatot.

2013. március 10. Vasárnap

Gyakorlatok:

Vízszintes húzás (egyenes lábbal)                                 3*10 db
Térdfelhúzás                                                             3*40 db szintlépés
Egyenes híd                                                                3*15 db
Varjútartás                                                                  3*20 mp

Vízszintes húzás: sajnos a „kötés” engedett mind a két oldalon így nem tudtam magam „eltartani” és így nem sikerült a gyakorlat. Kint sötét megjavítani nem tudtam ezért 7 ismétlés után ott hagytam holnap pótólom, a javítás után!

Térdfelhúzás: megcsináltam a 40 ismétlést szépen ezért megérett a helyzet egy újabb gyakorlathoz.

Egyenes híd: Ez a gyakorlat a 15 ismétlésnél meglehetősen nehéz elég sokat kell még itt edzenem, hogy stabilan menjen. A hídtól nem is vártam mást ezért csak szép nyugodtan haladunk!

Varjú tartás: elég stabilan megy a 20 mp. Lehet, hogy időt kellene növelnem? Na, majd csütörtökön meglátjuk!

2013. március 7., csütörtök

1000 km

Hosszú ideje akarom már megírni ezt a bejegyzést, csak valahogy sose jutott rá idő, pedig van pár dolog, amit rögzíteni kellene az utókornak, ugye.
Itt van mindjárt például, hogy sikerült nem egészen 11 hónap alatt lefutnom életem első olyan 1000 kilométerét, amikor senki sem kényszerített, se tornatanár, se elszabadult kutya, megsebzett vadkan, mezőőr vagy csősz. Ez egyúttal az első 90 ezer kalória (szabályosan: kcal) "elégetését" is jelentette egyben, aminek köszönhetően mostanában stabilan 75 kilót mutat reggel a mérleg, a BMI bekúszott a 25-ös érték alá, vagyis hamarabb kerültem ki a túlsúlyos kategóriából, mint kis hazánk a túlzottdeficit-eljárás alól. A testzsírom a hétfői orvosi szűrés alapján 19,4%, ami csak négy tizeddel van a normál kategória felső határán túl, de igazából a derékbőségem jelentős csökkenése tölt el a legtöbb örömmel, meg az, hogy tükörbe nézve már nem csak a nagy sörhasat látom magamból, vagyis javul az önképem. A fentebb említett orvosi szűrésen egyébként jókora dícséretet is kaptam, mivel sokkal jobban bírtam a terheléses EKG vizsgálaton is. Persze azt elárultam a dokinéninek, hogy tavaly elég ügyesen beijesztett a várható következményekkel, így nagy szerepe van abban, hogy elkezdtem rendszeresen mozogni... Szóval eddig minden vidám, és napsütéses.
Csak a térdem. Csak az ne fájna. De fáj, és sunyi módon, mert nem ám hétköznap, vagy lépcsőn, vagy akármi. Még csak nem is a futás elkezdésekor, az első tizenöt-húsz percben semmi. Aztán jön a sunyi fájás a térdkalács külső részén. És ha emelkedőt kezdek futni, akkor kezd neki igazán. Mármint a fájás. Úgyhogy megint kihagyás jön, utánaolvasás, edző ismerősök nyösztetése, és a konklúzió, hogy 99% eséllyel van egy iliotibiális szalag húzódásom (ITBFS). Nem egy bonyolult szindróma. Általában a "hegymenetes" túlterhelés okozza. Paff. Na ennyit a dimbes-dombos táj szépségeiről... mindenesetre most pár nap pihenő jön, szorgos kenegetés gyulladáscsökkentővel, és aztán a sportpályára fogok kijárni futni, mint a faluban fellelhető egyetlen, nagyjából vízszintesnek mondható terepe (bár az iPhone gps szerint 3m szint van egy 400 méteres körön, ami valószínűleg így is van, mert az egyik köríven mindig leesik, az átellenben lévő köríven pedig felmegy a pulzusom 2-3 ütést egyenletes futás mellett.)
Az önmagában még nem is lenne baj, hogy pihentetnem kell pár napot, csak annyira közeleg a Vivicitta, és annyira jön a jó idő (tegnap reggel 8 fokban, végre kabát nélkül tudtam kocogni, fenomenális volt...), hogy ez okoz bennem némi frusztrációt. De sebaj. Mindig azt ugatom, hogy "Türelem, türelem, türelem!"... itt az ideje, hogy a tükör előtt is gyakoroljam, és ne görcsöljek, végülis a legrosszabb, ami történhet, hogy a Vivicittán nem futok egyéni rekordot... na bumm.

2013. március 3., vasárnap

Fegyencedzés 6. hét (2013. február 25 - március 3.)



Fegyencedzés Bumbull naplója
Hatodik hét (2013. február 25.-március 03.)

2013. február 26. Kedd

Gyakorlatok:

Fekvőtámasz előredőlve                      3*20 db
Bicskaguggolás                                    3*20 db
Vízszintes húzás (egyenes lábbal)         1*5 db
Vízszintes húzás (hajlított lábbal)          7-7-8 db
Térdfelhúzás                                        3*25 db
Kétlábas vádli emelés talajról hajlított térdekkel:          4*45db

Vádli: Kezd komolyra fordulni az ügy. Most már kezdem érezni a gyakorlatot a vége már kicsit szenvedős, de még nem drámai. Kíváncsi leszek mi lesz a 100 ismétlésnél (azon kívül, hogy szétunom magam a gyakorlat alatt :D!

Közben szokás szerint ment a vízszintes húzás. Meglepődtem. Az egyenes láb nem ment olyan könnyen, de a hajlított lábbal könnyedén megküzdöttem ráadásul a sebesség is tökéletes volt!! A végére még maradt erőm egy pluszt is csinálni! Nagyon örültem ennek az „egynek”. Újításképpen behoztam, hogy a második napon kevesebbet csinálok, hogy legyen erőm fejlődni. Később remélem ez látványosabb lesz! Természetesen ezt a kevesebbet még lassabban csinálom végig :D!

Fekvő: Ez a sorozatszám már kezdte átdolgozni a mellizmomat is amit nagyon élveztem. Végre régi jó érzések kerültek elő. Nem értem el amire képes vagyok, ezért a héten még emelek jöhet a 25.

Bicskaguggolás: A fiúk kisszéke túl alacsony volt, mint már említettem nem vagyok a hajlékonyság szobra, de a kis asztaluk pont megfelelő volt a támaszhoz és még a leírásban szereplő magasságnak is megfelelt. Jó volt a 3*20 el is fáradtam, és meg kell mondanom, hogy itt is jön a nehezebb, mint gondoltam érzés. Ami meglepett, hogy nem a combomban, hanem a csípőmben éreztem jobban a gyakorlatot, tehát itt van a gyenge pont, emellett nem szabad elmennem oda fogok figyelni!

Térdfelhúzás: szépen szabályosan ment nem okozott gondot! Csütörtökön jöhet a 40. Itt az ideje bekeményíteni :D!

2013. február 28. Csütörtök

Gyakorlatok:

Vízszintes húzás (egyenes lábbal)                                 1*3 db
Vízszintes húzás (hajlított lábbal)                                  3*5 db
Térdfelhúzás                                                               3*35 db
Egyenes híd                                                                3*10 db
Varjútartás                                                                  3*10 mp

Vízszintes húzás: Jól ment bár ez most a pihenő sorozat ezért ez nem számít nagy dolognak :D!

Térdfelhúzás: Nagyon szépen sikerült ez a gyakorlat teljesen uraltam a testem most már megérett a helyzet a 40-re és onnan a szintlépésre!

Egyenes híd: Kezdem szokni a gyakorlatot, de nem nevezném könnyűnek, még egy kicsit szoknom kell, ezért maradok a héten a 10-es sorozatnál, azután majd meglátjuk.

Varjú: egyre jobban megy a gyakorlat a 10 mp már meg volt, de még ingatag a gyakorlat van mit fejlődni és stabilizálni. Hihetetlen összpontosítást igénylő gyakorlat és én azt hiszem ma nem igazán sikerült az összpontosítás!

2013. március 2. Szombat

Gyakorlatok:

Fekvőtámasz előredőlve                      3*25 db
Bicskaguggolás                                    3*25 db
Vízszintes húzás (hajlított lábbal)          7-7-8-7 db
Kétlábas vádli emelés talajról hajlított térdekkel:          4*45db

Kint kezdtem a vízszintes húzással, de nem igazán voltam ma formában ezért maradtam a hajlított lábú húzásnál, mert az egyenes nem ment! Ezért inkább 4 sorozatot csináltam a már „szokásosnak” nevezhető becsempészett 8-cal! Pihenésképpen kihagytam a hasat, viszont holnapra megpróbálom a 40-et kompenzációként!

A vádli ment bár kemény volt a 45 ismétlés, de mi másra számítana az ember ennél a gyakorlatnál ilyen ismétlésszám mellett.

Fekvő: ezt a sorozatszámot már megéreztem, de nagyon jól alkalmazkodott a testem a terheléshez ez a gyakorlat nagyon jól esett. Megyünk tovább az emeléssel.

Bicskaguggolás: nagyon kemény gyakorlat és ezt most a 25-ös ismétlés jól megmutatta. A csípőm szinte égett és ebben a gyakorlatban ez a fontos ezért ennek nagyon örültem!

Zárszó: azt hiszem nem ez volt a legjobb edzésnapom, de ilyen is kell remélem nem lesz hosszú távú.

2013. március 3. Vasárnap

Gyakorlatok:

Vízszintes húzás (egyenes lábbal)                                 7-5-5db
Térdfelhúzás                                                               3*40 db
Egyenes híd                                                                3*10 db
Varjútartás                                                                  3*20 mp

Megszületett az újítás a vízszintes húzásban!!! Itt maradt korábbról két kőműves állvány, amire kb. csípőmagasságban rá van hegesztve két merevítő vas. Ezekre rátettem egy régi ásónyelet és úgy húzódzkodtam. Nyújtott lábbal is ment az 5 ismétlés ezért megpróbáltam csak ezzel a gyakorlattal előrehaladni felejtve a hajlított lábat! Remélem a fejlődés jobb lesz, mint az asztalnál volt, az izommozgás mindenesetre sokkal definiáltabb. Ennek ellenére valljuk be ez a gyakorlat bebizonyította milyen gyenge a hátam, amit eddig is tudtam a múltból (mikor lesz ebből 3*30 vajh?). Sebaj, a bázis jó (szar) innen lehet jól fejlődni, tehát itt egy újabb kihívás, amire érdemes ráfeküdni, mégpedig sürgősen, amíg az állvány még itt van!!

Térdfelhúzás: eljött hát a végső sorozat. Őszintén nagy várakozással, de nagyon magabiztosan kezdtem neki ennek a feladatnak! És nem is volt hiábavaló a magabiztosság. Szépen végigcsináltam bár az utolsó sorozatnál már kínlódtam rendesen. Ha a jövő héten sikerül végig csinálnom, akkor utána szintlépés következik!

Egyenes híd: ment, de még mindig nem érzem ezt a gyakorlatot. Ebből az okból kiindulva a jövő héten emelek a téten és 15-s ismétléssel fogom csinálni. Majd meglátjuk, az mit hoz ki belőlem :D!

Varjútartás: Igen jól látod kedves olvasó sikerült a 20 másodperc, amire nagyon büszke vagyok. Mint írtam ez a gyakorlat inkább fejben dől el szerintem, és most a megfelelő koncentrálással ez sikerült háromszor is, ezért nem nevezném kezdők szerencséjének!